13.02.2018

У Автомобільній федерації України відбулися зміни

10 лютого у столичному Будинку кіно на вул. Саксагансього відбулася конференція Комісії з питань історії автомобілізації і історичних транспортних засобів при Автомобільній федерації України.

Цю подію важко переоцінити, адже на неї із всієї України з"їхалося понад три десятки колекціонерів старовинних автомобілів, експертів, технічних істориків, які є членами Автомобільної федерації. А головне - цього разу майже 4 години роботи були значно пліднішими, ніж десяток засідань за останні декілька років - встигли вручити нагороди кращим реставраторам, обговорити основні напрямки діяльності Комітету історичних транспортних засобів, обрати Голову цього комітету з числа кандидатур, погоджених Президією Автомобільної федерації України, торкнулися питання виконання кожним членом КІТЗ, покладених на нього повноважень, а також визначили дати проведення наступної чергової Конференції КІТЗ ФАУ.

Найвагомішим із питань порядку денного було обрання нового голови. Члени КІТЗ обирали із Романа Фернези, Віктора Поварова та  раніше діючого Романа Щипкова. Більшістю голосів  обрали Романа Фернезу.

"Я буду старатися зробити все для досягнення мети діяльності нашого комітету при ФАУ", - сказав новообраний голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яким був перший у світі штраф за перевищення швидкості

Він - львів"янин, у ретрорусі із 2004 року, написав чимало книг, присвячених автомобілям і автокультурі,  є автором або співавтором практично усіх регламентуючих документів КІТЗ ФАУ - як прийнятих, так і проектів. Обіймає посаду віце-президента АФК "ЗАЗ КОЗАК".

Роман Фернеза оприлюднив свою програму. Серед пунктів у ній - проведення першого багатоетапного заходу КІТЗ ФІА (Кубок України), створення діючого Реєстру учасників руху ретро ТЗ як фізичних осіб, так і клубів, налагодження постійно-діючих контактів із іншими федераціями та організаціями інших країн тощо. Він одразу закликав братися до роботи для досягнення результатів роботи Комісії. Тих, кому не дуже цікаво виконувати свої обов"язки або ж складно, попросив про це сказати - щоб не було перебоїв у роботі в майбутньому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві відзначили День автомобіліста

Приємною і святковою видалася церемонія вручення кубків за результатами 2017 року.  За кращий екіпаж на історичному транспортному засобі нагородили Ігоря Лащенка, Юрія Фролкова, Петра Могільникова. Кубок за кращий історичний автомобіль 2017 року також отримав власник ЗіЛа-115 1978 р.в. Ігор Лащенко. Кращою подією за участю історичних транспортних засобів визнали  "Леополіс Гран Прі - 2017". Нагороду вручили Романа Фернезі.

Організатори найбільшого технічного фестивалю старовинної техніки в Україні OldCarLand вручили оригінальний кубок майстерні "Автореанімація". Він виконаний майстрами OldCarService, такий один у світі, зроблений із болтів, гайок, гайкових ключів й інших деталей. Він уособлює рух до досконалості через кропітку працю.

"Cудячи із цієї конференції, можна впевнено сказати, що роботи у Комісії з питань історії автомобілізації і історичних транспортних засобів буде багато. Але й рівень вітчизняного ретроруху буде якісно іншим, ніж будь-коли раніше", - відзначили учасники конференції.

Нагадаємо, з 27 квітня по 1 травня проходитиме найбільший технічний фестиваль України OldCarLand. Це буде восьмий за рахунком захід. Його традиційно проводитимуть у Державному музеї авіації на вул. Медова, 1.

 

 

Автопогляд