31.05.2018

Механіки Porsche ремонтуватимуть авто в доповненій реальності

Ремонт машин на СТО Porsche відтепер відбуватиметься швидше. Спеціалісти сервісу користуватимуться окулярами доповненої реальності за аналогом Google Glass, повідомили на офіційному ресурсі Porsche.
При виникненні проблем з ремонтом авто механік зі смарт-окулярами ODG R-7 зможе звернутися до центрального офісу Porsche для оперативної консультації. Замість телефонних розмов чи переписок, експерт у штаб-квартирі зможе побачити проблему на власні очі. Це можливо завдяки програмному забезпеченню від AiR Enterprise, яке дозволяє побачити усе, що бачить механік СТО у режимі реального часу. Експерт може робити у програмі позначки і замітки на екрані, а також передавати потрібні схеми прямо на лінзи R-7.

ЧИТАТЙТЕ ТАКОЖ: Канадський електромобіль оснастили трьома колесами

Завдяки технології Porsche обіцяє скоротити час ремонту до 40 відсотків. Спочатку система з доповненою реальністю Tech Live View працюватиме лише в США. Тут німецька компанія має 189 дилерських центрів. У перспективі технологія стане обов'язковою для усіх дилерів марки.
2014 року окуляри доповненої реальності моделі R-7 почали продавати. Вартість девайсу сягає близько трьох тисяч доларів. При цьому пристрій у роботі є автономним відносно комп'ютера чи смартфона. Окуляри працюють на базі процесора від Qualcomm з арсеналом великої кількості сенсорів, двох 720р -екранів і передньої камери. Операційною системою слугує ReticleOS на базі Android.

Вікторія Покатілова